Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Do małego garnuszka należy wkruszyć drożdże, wsypać cukier, dwie łyżki mąki i pół szklanki wody. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Obydwie mąki przesiać, dodać wyrośnięty zaczyn, resztę wody i mieszać na początku łyżką, a następnie rękoma wyrabiać ciasto. Gdy widzimy, że składniki połączyły się ze sobą i nie ma grudek, stopniowo dolewamy olej. Ciasto wchłonie cały. Tak wyrobione ciasto umieszczamy w naczyniu, nakrywamy ściereczką i dajemy w ciepłe miejsce na 60 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i kilka minut zagniatamy w celu pozbycia się pęcherzy powietrza. Formę do pieczenia należy wyłożyć papierem od spodu, i następnie kładziemy ciasto. Pieczemy 50 minut 180* opcja dół. Smacznego.