Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1176
Dziś do pracy.
Odsłon: 38
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 706
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1176
Dziś do pracy.
Odsłon: 38
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 706
Składniki
Do małego garnuszka należy wkruszyć drożdże, wsypać cukier, dwie łyżki mąki i pół szklanki wody. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Obydwie mąki przesiać, dodać wyrośnięty zaczyn, resztę wody i mieszać na początku łyżką, a następnie rękoma wyrabiać ciasto. Gdy widzimy, że składniki połączyły się ze sobą i nie ma grudek, stopniowo dolewamy olej. Ciasto wchłonie cały. Tak wyrobione ciasto umieszczamy w naczyniu, nakrywamy ściereczką i dajemy w ciepłe miejsce na 60 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i kilka minut zagniatamy w celu pozbycia się pęcherzy powietrza. Formę do pieczenia należy wyłożyć papierem od spodu, i następnie kładziemy ciasto. Pieczemy 50 minut 180* opcja dół. Smacznego.