Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, odpowiednio słodki, szybki w przygotowaniu chlebek bananowy. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Składniki
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy z sodą. W misce rozgniatamy obrane banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło. Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników. Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego ;)