Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy z kakao bez jajek to szybkie i proste w przygotowaniu ciasto.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1294
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1294
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, olej i mleko, mieszamy. Mąkę mieszamy z sodą. Mokrą mieszankę dodajemy do mąki i mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy po łyżce naprzemiennie do natłuszczonej blaszki keksowej. Pieczemy przez 45 minut do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)