Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy z kawałkami czekolady to przepyszna propozycja na podwieczorek do szklanki mleka lub herbaty. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5506
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17809
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5506
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17809
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Banany obieramy. W misce rozgniatamy banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło. Następnie dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego ;)