Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z cieniutką skórką, miąższem zwartym, lekko kleistym. Ponoć im bardziej zwarty i kleisty tym bardziej zdrowy:), może długo leżeć w chlebaczku i cały czas pyszny.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2893
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2893
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić przez jakieś 5 min. Powinno być luźne i lepkie. Misę nakryć folią, odstawić na 10 minut by ciasto odpoczęło i znów wyrobić (przez 5 minut) by było elastyczne( u m nie dalej było dosyć luźne, ale takie zostawiłam. Zostawić na 2 - 2,5 h do wyrośnięcia, w ciepłym miejscu.
W oryginalnym przepisie było napisane żeby uformować bochenek, ale moje ciasto było luźne, więc od razu wyłożyłam do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej otrębami. Przykryłam i odstawiłam na 15 min. Piec w 240 stopniach około 30-35 min.
przepis pochodzi z mojewypieki.blox.pl