Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z cieniutką skórką, miąższem zwartym, lekko kleistym. Ponoć im bardziej zwarty i kleisty tym bardziej zdrowy:), może długo leżeć w chlebaczku i cały czas pyszny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić przez jakieś 5 min. Powinno być luźne i lepkie. Misę nakryć folią, odstawić na 10 minut by ciasto odpoczęło i znów wyrobić (przez 5 minut) by było elastyczne( u m nie dalej było dosyć luźne, ale takie zostawiłam. Zostawić na 2 - 2,5 h do wyrośnięcia, w ciepłym miejscu.
W oryginalnym przepisie było napisane żeby uformować bochenek, ale moje ciasto było luźne, więc od razu wyłożyłam do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej otrębami. Przykryłam i odstawiłam na 15 min. Piec w 240 stopniach około 30-35 min.
przepis pochodzi z mojewypieki.blox.pl