Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie za słodki, idealny na śniadanie lub deser z ulubionymi dodatkami.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, cynamon, słodzik/cukier i mieszamy. Następnie mleko, olej i miksujemy.
Jabłka kroimy w talarki. Formę (małą keksówkę) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy pół masy. Wkładamy jabłka, zostawiając trochę na wierzch i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone polewamy czekoladą rozpuszczoną.