Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie za słodki, idealny na śniadanie lub deser z ulubionymi dodatkami.
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 282
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 275
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 306
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 224
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 282
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 275
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 306
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 224
Składniki
Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, cynamon, słodzik/cukier i mieszamy. Następnie mleko, olej i miksujemy.
Jabłka kroimy w talarki. Formę (małą keksówkę) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy pół masy. Wkładamy jabłka, zostawiając trochę na wierzch i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone polewamy czekoladą rozpuszczoną.