Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek o lekko słodkawym smaku pasuje zarówno jako kanapka z żółtym serem jak i z dżemem ;)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Drożdże rozpuścić cukrem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki (jaja roztrzepać, a masło stopić) i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczka i ustawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
Następnie przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą i pozostawić jeszcze na kok,. 20 min. do napuszenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!