Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ten chlebek sprawdzi się zarówno na kolacji, jak i jako dodatek do przysmaków z grilla. Bynajmniej nie jest fit, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie pyszności :-)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Chleb naciąć w poprzek w kratkę (najpierw z jednej strony, potem z drugiej).W rondelku rozpuścić masło, do gorącego wcisnąć czosnek, doprawić ziołami oraz solą i pieprzem, wymieszać. Chleb przełożyć na formę wyłożoną folią aluminiową. Łyżką wlewać masło w chleb, żeby każda szczelina była nasączona. Zostawić 3-4 łyżki masła na potem. Następnie wcisnąć tarty ser w szczeliny chleba. Na koniec polać górę chleba resztą masła, zawinąć szczelnie folią i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra-dół na 30 minut.
Po tym czasie chleb wyjąć z piekarnika, rozwinąć folię i włożyć z powrotem na ok. 10-15 minut do zrumienienia. Podawać na ciepło. Polecam, bo jest rewelacyjny. SMACZNEGO!!!