Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do herbatki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2734
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6395
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2734
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6395
Składniki
Wykonanie: Płatki zalać zimnym mlekiem i odstawić na trzy godziny. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i ucierając dodawać po łyżce przygotowanych płatków. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, wsypać orzechy i delikatnie wymieszać. Przelać do przygotowanej foremki keksowej i piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.