Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chlebek owsiany z dodatkiem siemienia lnianego wypiekany na drożdżach. Chrupiąca skórka, środek lekko wilgotny. Polecam.
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 280
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 280
Składniki
Ciepłą wodę mieszamy z drożdżami, płatkami owsianymi, solą i cukrem. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy mąkę i siemienie lniane. Ciasto mieszamy do połączenia się składników. Ciasto jest luźne. Przekładamy do natłuszczonej blaszki, smarujemy mlekiem i posypujemy siemieniem lnianym. Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach ;) Smacznego. ;)