Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chlebek owsiany z dodatkiem siemienia lnianego wypiekany na drożdżach. Chrupiąca skórka, środek lekko wilgotny. Polecam.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Składniki
Ciepłą wodę mieszamy z drożdżami, płatkami owsianymi, solą i cukrem. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy mąkę i siemienie lniane. Ciasto mieszamy do połączenia się składników. Ciasto jest luźne. Przekładamy do natłuszczonej blaszki, smarujemy mlekiem i posypujemy siemieniem lnianym. Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach ;) Smacznego. ;)