Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, domowe pieczywo, które polecam zwłaszcza miłośnikom kukurydzy ;)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 164
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1346
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 164
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1346
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać wodą i dodać mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika ciasto posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Po ostudzeniu wyciągnąć chleb z formy i się zjadać :) Smacznego!