Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, domowe pieczywo, które polecam zwłaszcza miłośnikom kukurydzy ;)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8582
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17389
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8582
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17389
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać wodą i dodać mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika ciasto posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Po ostudzeniu wyciągnąć chleb z formy i się zjadać :) Smacznego!