Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, domowe pieczywo, które polecam zwłaszcza miłośnikom kukurydzy ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać wodą i dodać mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika ciasto posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Po ostudzeniu wyciągnąć chleb z formy i się zjadać :) Smacznego!