Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, domowe pieczywo, które polecam zwłaszcza miłośnikom kukurydzy ;)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3779
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 225
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 185
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3779
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 225
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 185
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać wodą i dodać mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika ciasto posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Po ostudzeniu wyciągnąć chleb z formy i się zjadać :) Smacznego!