Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 76
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 64
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 266
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 174
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 76
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 64
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 266
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 174
Składniki
Do dużej miski wsypujemy mąkę pszenną i żytnią. Wodę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej na 20 sek.Drożdże zalewamy odrobiną wody podgrzanej i czekamy aż zaczną się aktywować.
Całość wlewamy do miski.Mikserem wyrabiamy ciasto do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na 1 godz pod przykryciem .Po godzinie ciasto musimy poskładać do środka z każdej strony,ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Chleb wstawiamy do zimnego piekarnika na sam spód pieczemy 250 stopni góra/dół przez 1 godz i 10 min.