Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8565
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7058
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4815
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327591
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8565
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7058
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4815
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327591
Składniki
Do dużej miski wsypujemy mąkę pszenną i żytnią. Wodę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej na 20 sek.Drożdże zalewamy odrobiną wody podgrzanej i czekamy aż zaczną się aktywować.
Całość wlewamy do miski.Mikserem wyrabiamy ciasto do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na 1 godz pod przykryciem .Po godzinie ciasto musimy poskładać do środka z każdej strony,ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Chleb wstawiamy do zimnego piekarnika na sam spód pieczemy 250 stopni góra/dół przez 1 godz i 10 min.