Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki chlebek pszenny-żytni na zakwasie z dodatkiem drożdży. Dzięki drożdżom znacznie skracamy czas wyrastania
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17604
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17604
Składniki
Mąkę przesiać i dodać pozostałe wszystkie składniki Zagniatać do momentu aż ciasto będzie miekie elastyczne i błyszczące Odstawić na około 1.5godz.
Po tym czasie ponownie chwilkę wyrobić dłońmi ciasto, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym Odstawić na około 20min. Piekarnik nagrzać w temperaturze 180' Tuż przed włożeniem chlebka do piekarnika posmarować wodą Piec 40-45min. Po upieczeniu wyjąć chlebek z naczynia i wystudzić na kratce