Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na wykorzystanie białek.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 107
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Masło stopić i odstawić. W międzyczasie ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem cukru. Następnie wlać przestudzone masło, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i skropić kilkoma kroplami aromatu. Całość dokładnie, delikatnie wymieszać i przełożyć da przygotowanej formy keksowej . Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu kroić na kromki i smarować kwaśną konfiturą.