Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na wykorzystanie białek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Składniki
Wykonanie: Masło stopić i odstawić. W międzyczasie ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem cukru. Następnie wlać przestudzone masło, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i skropić kilkoma kroplami aromatu. Całość dokładnie, delikatnie wymieszać i przełożyć da przygotowanej formy keksowej . Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu kroić na kromki i smarować kwaśną konfiturą.