Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na wykorzystanie białek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 914
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 914
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1450
Składniki
Wykonanie: Masło stopić i odstawić. W międzyczasie ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem cukru. Następnie wlać przestudzone masło, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i skropić kilkoma kroplami aromatu. Całość dokładnie, delikatnie wymieszać i przełożyć da przygotowanej formy keksowej . Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu kroić na kromki i smarować kwaśną konfiturą.