Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na wykorzystanie białek.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 788
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 244
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2789
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 788
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1062
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 244
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2789
Składniki
Wykonanie: Masło stopić i odstawić. W międzyczasie ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem cukru. Następnie wlać przestudzone masło, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i skropić kilkoma kroplami aromatu. Całość dokładnie, delikatnie wymieszać i przełożyć da przygotowanej formy keksowej . Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu kroić na kromki i smarować kwaśną konfiturą.