Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z dyni to coś dla miłośników słodkich i słonych smaków jednocześnie. Ma piękny głęboki kolor, a do tego jest mięciutki.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 373
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2266
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1865
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 847
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 373
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2266
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1865
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 847
Składniki
Do jednej miski przesiej mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy i sól. Całość dobrze wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj puree z dyni, olej rzepakowy, mleko, jogurt, sok z cytryny i cukier. Teraz dodaj do mokrych składników wszystkie suche. Połącz aż masa będzie jednolita.
Przelej gotowe ciasto do keksówki o długości ok. 36-37 cm. Piecz w temperaturze 180°C przez około 50-60 minut do tzw. suchego patyczka.
Odstaw na kratkę i wystudź.