Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z dyni to coś dla miłośników słodkich i słonych smaków jednocześnie. Ma piękny głęboki kolor, a do tego jest mięciutki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1892
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3847
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3611
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1892
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3847
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3611
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 423
Składniki
Do jednej miski przesiej mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy i sól. Całość dobrze wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj puree z dyni, olej rzepakowy, mleko, jogurt, sok z cytryny i cukier. Teraz dodaj do mokrych składników wszystkie suche. Połącz aż masa będzie jednolita.
Przelej gotowe ciasto do keksówki o długości ok. 36-37 cm. Piecz w temperaturze 180°C przez około 50-60 minut do tzw. suchego patyczka.
Odstaw na kratkę i wystudź.