Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny. W środku mięciutki, na wiechrzu chrupiący.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9680
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9680
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1441
Składniki
Drożdze , ciepłe mleko ,wodę i cukier wkładam do miski i mieszam. Dodaję połowę miękiego masła , jajko i ciągle mieszając wsypuję mąkę.Wyrabiam na jednolite ciasto przykrywam do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyjmuję na stolnicę posypaną mąką. Chwilę wyrabiam i wałkuję na placek grubości ok.1 cm.
Ciasto smaruję resztą masła i posypuję serem. Wycinam ok.8 trójkątów i zwijam w rogale. Rogale układam na blachę. U mnie na okrągłą .Cztery na zewnątrz , cztery w drugą stronę.
Pozostawiam do wyrośnięcia . Smaruję ciasto jajkiem i piekę w tem.180 stopni ok.30 minut.Po upieczeniu jeszcze na chwilę zostawiam w piekarniku wyjmuję gdy trochę ostygnie.