Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny. W środku mięciutki, na wiechrzu chrupiący.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1051
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5606
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1051
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5606
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18025
Składniki
Drożdze , ciepłe mleko ,wodę i cukier wkładam do miski i mieszam. Dodaję połowę miękiego masła , jajko i ciągle mieszając wsypuję mąkę.Wyrabiam na jednolite ciasto przykrywam do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyjmuję na stolnicę posypaną mąką. Chwilę wyrabiam i wałkuję na placek grubości ok.1 cm.
Ciasto smaruję resztą masła i posypuję serem. Wycinam ok.8 trójkątów i zwijam w rogale. Rogale układam na blachę. U mnie na okrągłą .Cztery na zewnątrz , cztery w drugą stronę.
Pozostawiam do wyrośnięcia . Smaruję ciasto jajkiem i piekę w tem.180 stopni ok.30 minut.Po upieczeniu jeszcze na chwilę zostawiam w piekarniku wyjmuję gdy trochę ostygnie.