Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny i niepowtarzalny dodatek do dań z grilla! Smakuje wyśmienicie nawet jako danie główne! ;) Delikatny, mięciutki, maślany, pachnący ziołami i puszysty jak chmurka. Dzięki użyciu suchych drożdży przygotujesz go bardzo szybko. Ponad 200innych przepisów znajdziesz na naszym kanale YouTube oraz na instagramie. Obserwuj @smacznie_na_talerzu i bądź na bieżąco!
Polecam.
Odsłon: 706
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 106
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 706
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 106
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę przesiej przez sito i umieść w misie miksera, dodaj cukier, sól oraz suche drożdże. Dobrze wymieszaj. Wlej lekko podgrzaną ale nie gorącą maślankę oraz roztopione i ostudzone masło. Wyrabiaj mikserem z końcówką do ciast drożdżowych(jak) aż wszystkie składniki się połączą. Lekko posyp mąką z wierzchu, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę aż podwoi swoją objętość.
Natkę pietruszki, bąki cebuli oraz liście bazylii drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszaj na gładką papkę.
Ciasto przełóż na posypaną mąką stolnicę, zagnieć kilka razy. Rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości ok 3-4mm. Posmaruj przygotowanym nadzieniem i zwiń w rulon od strony dłuższego boku. Przetnij wzdłuż przez środek i mąką formy. Przykryj ściereczką i zostaw w ciepłym na 20 minut.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 30 minut do lekkiego zrumienienia. Upieczony chlebek przełożyć na kratę. Smacznego ????