Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebki naan pochodzą z południowej Azji. Są pulchne i mięciutkie, a posmarowane oliwą są niesamowicie smaczne. Stanowią idealny dodatek do kurczaka z curry, gulaszu wołowego czy nawet do śledzika w śmietanie.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1233
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 108
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 40
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1032
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1233
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 108
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 40
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1032
Składniki
Wszystkie składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.
Ciasto przełóż na stolnicę i zagniataj tak długo, aż stanie się elastyczne i gładkie.
Odłóż do wyrośnięcia na około 30 minut.
Następnie ciasto podziel na 10 równych części, z każdej uformuj kulkę.
Kulki rozwałkuj na cienkie 3-5 mm placki.
Chlebki piecz na rozgrzanej patelni, a kiedy pojawią się bąble, przewróć na drugą stronę.
Gotowe chlebki posmaruj obficie oliwą z obu stron.