Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebki naan pochodzą z południowej Azji. Są pulchne i mięciutkie, a posmarowane oliwą są niesamowicie smaczne. Stanowią idealny dodatek do kurczaka z curry, gulaszu wołowego czy nawet do śledzika w śmietanie.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Wszystkie składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.
Ciasto przełóż na stolnicę i zagniataj tak długo, aż stanie się elastyczne i gładkie.
Odłóż do wyrośnięcia na około 30 minut.
Następnie ciasto podziel na 10 równych części, z każdej uformuj kulkę.
Kulki rozwałkuj na cienkie 3-5 mm placki.
Chlebki piecz na rozgrzanej patelni, a kiedy pojawią się bąble, przewróć na drugą stronę.
Gotowe chlebki posmaruj obficie oliwą z obu stron.