Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebki naan pochodzą z południowej Azji. Są pulchne i mięciutkie, a posmarowane oliwą są niesamowicie smaczne. Stanowią idealny dodatek do kurczaka z curry, gulaszu wołowego czy nawet do śledzika w śmietanie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 189
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 784
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 481
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666441
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 189
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 784
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 481
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666441
Składniki
Wszystkie składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.
Ciasto przełóż na stolnicę i zagniataj tak długo, aż stanie się elastyczne i gładkie.
Odłóż do wyrośnięcia na około 30 minut.
Następnie ciasto podziel na 10 równych części, z każdej uformuj kulkę.
Kulki rozwałkuj na cienkie 3-5 mm placki.
Chlebki piecz na rozgrzanej patelni, a kiedy pojawią się bąble, przewróć na drugą stronę.
Gotowe chlebki posmaruj obficie oliwą z obu stron.