Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebki naan pochodzą z południowej Azji. Są pulchne i mięciutkie, a posmarowane oliwą są niesamowicie smaczne. Stanowią idealny dodatek do kurczaka z curry, gulaszu wołowego czy nawet do śledzika w śmietanie.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1526
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1526
Składniki
Wszystkie składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.
Ciasto przełóż na stolnicę i zagniataj tak długo, aż stanie się elastyczne i gładkie.
Odłóż do wyrośnięcia na około 30 minut.
Następnie ciasto podziel na 10 równych części, z każdej uformuj kulkę.
Kulki rozwałkuj na cienkie 3-5 mm placki.
Chlebki piecz na rozgrzanej patelni, a kiedy pojawią się bąble, przewróć na drugą stronę.
Gotowe chlebki posmaruj obficie oliwą z obu stron.