Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo popularny chlebek Nan z masełkiem ziołowo-czosnkowym. Prosty przepis i pyszny dodatek do grilla i nie tylko. Z poniższego przepisu wychodzi ok. 8-10 sztuk w zależności od wielkości.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Masło: Wszystkie składniki wymieszać w misce i zostawić.
Z drożdży i cukru zrobić zaczyn (drożdże mają się upłynnić). W misce wymieszać pozostałe składniki i zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto i odłożyć do wyrośnięcia na ok. 40-50 minut. Następnie podzielić na 8-10 części i z każdej uformować mały płaski prostokąt. Przełożyć na tacki grillowe lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia na ok. 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Przed położeniem na grilla lub włożeniem do piekarnika posmarować chlebki masełkiem. Piec na słabszym żarze i doglądać, żeby się nie spaliły, przewrócić na drugą stronę. W piekarniku piec ok. 10 minut w temperaturze 230 stopni. SMACZNEGO!!!