Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo popularny chlebek Nan z masełkiem ziołowo-czosnkowym. Prosty przepis i pyszny dodatek do grilla i nie tylko. Z poniższego przepisu wychodzi ok. 8-10 sztuk w zależności od wielkości.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Masło: Wszystkie składniki wymieszać w misce i zostawić.
Z drożdży i cukru zrobić zaczyn (drożdże mają się upłynnić). W misce wymieszać pozostałe składniki i zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto i odłożyć do wyrośnięcia na ok. 40-50 minut. Następnie podzielić na 8-10 części i z każdej uformować mały płaski prostokąt. Przełożyć na tacki grillowe lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia na ok. 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Przed położeniem na grilla lub włożeniem do piekarnika posmarować chlebki masełkiem. Piec na słabszym żarze i doglądać, żeby się nie spaliły, przewrócić na drugą stronę. W piekarniku piec ok. 10 minut w temperaturze 230 stopni. SMACZNEGO!!!