Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad, do piwa, czy jako przekąska. Piekę dość często, bo jestem tym przepisem zachwycona i wszystkim bardzo smakuje.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 74
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 74
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Składniki
Do miski wlewamy wodę, dodajemy cukier oraz drożdże, mieszamy do rozpuszczenia drożdży, następnie dodajemy olej, jogurt, mąkę, sól,i wszystko dokładnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
FARSZ: Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso, paprykę, pieczarki, pokrojony czosnek, koncentrat, i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut. Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę by nadmiar wody odparował.
Następnie urywamy mały kawałek ciasta, rozwałkowujemy i składamy na kształt łódki. Następnie kładziemy na blaszce, i dajemy farsz, można posypać jeszcze koperkiem.
Chlebki pieczemy około 20 minut w temp 190 stopni, na złoty kolor. I gotowe, można jeść :-) Polecam bo są pyszne.