Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina słodkości w gorące dni
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15153
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15153
Składniki
Odłóż 10 dag mieszanki owoców, resztę włóż do rondla, dodaj cukier i cukier waniliowy i 100 ml wody, zagotuj. Wyjmij owoce, syrop zachowaj.
Chleb pokrój w cieniutkie plasterki. Każdy zamocz w syropie. Kromkami chleba wyłóż spód i brzegi 6 natłuszczonych filiżanek o poj. 200ml.
Środki napełnij zagotowanymi owocami. Przykryj je resztą chleba a następnie folią przezroczystą. Włóż do lodówki na 8 godz. a najlepiej na noc.
Następnego dnia wybij z foremek, na talerzyki deserowe. Udekoruj melisą i rozetką bitej śmietany oraz odłożonymi owocami.