Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina słodkości w gorące dni
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 232
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18998
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 634
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 232
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18998
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 634
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 99
Składniki
Odłóż 10 dag mieszanki owoców, resztę włóż do rondla, dodaj cukier i cukier waniliowy i 100 ml wody, zagotuj. Wyjmij owoce, syrop zachowaj.
Chleb pokrój w cieniutkie plasterki. Każdy zamocz w syropie. Kromkami chleba wyłóż spód i brzegi 6 natłuszczonych filiżanek o poj. 200ml.
Środki napełnij zagotowanymi owocami. Przykryj je resztą chleba a następnie folią przezroczystą. Włóż do lodówki na 8 godz. a najlepiej na noc.
Następnego dnia wybij z foremek, na talerzyki deserowe. Udekoruj melisą i rozetką bitej śmietany oraz odłożonymi owocami.