Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z dodatkiem natki pietruszki. Łatwy w przygotowaniu , mięciutki z chrupącą skórką.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1369
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1253
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1369
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1253
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Składniki
Drożdże mieszam z ciepłą wodą , dodaję oliwę , sól i połowę mąki. Mieszam i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie dodaję resztę mąki i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam na 1 godz.
Wąską blachę wykładam papierem do pieczena. Ciasto wykładam na blachę. Piekę 1 godz. w tem.200 stopni. Po upieczeniu wyjmuję z blachy i studzę przewracając chleb na bok.