Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z dodatkiem natki pietruszki. Łatwy w przygotowaniu , mięciutki z chrupącą skórką.
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 417
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 69
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 297
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 417
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 69
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 297
Składniki
Drożdże mieszam z ciepłą wodą , dodaję oliwę , sól i połowę mąki. Mieszam i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie dodaję resztę mąki i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam na 1 godz.
Wąską blachę wykładam papierem do pieczena. Ciasto wykładam na blachę. Piekę 1 godz. w tem.200 stopni. Po upieczeniu wyjmuję z blachy i studzę przewracając chleb na bok.