Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche, słodko-kwaśne i mocno cytrynowe. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają talerza
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Jajko ucieramy z masłem i cukrem. Jeśli wolicie mniej słodkie ciasteczka, nie dodawajcie już cukru - wystarczy ten, który jest w kisielu. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytrtny, mąkę i kisiel. Zagniatamy ręcznie. Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce ok pół godziny. Odrywamy z ciasta po kawałku i formujemy rogaliki. Górną część rogalika otaczamy w pudrze. Cisteczka pieczemy w 180 stopniach ok. 15-20 minut, aż będą lekko rumiane. Długość pieczenia zależy od wielkości rogalików. Z tej porcji wyszło mi 21 sztuk rogalików o długości 5cm