Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche, słodko-kwaśne i mocno cytrynowe. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają talerza
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 381
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2492
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1757
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 5728
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 381
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2492
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1757
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 5728
Składniki
Jajko ucieramy z masłem i cukrem. Jeśli wolicie mniej słodkie ciasteczka, nie dodawajcie już cukru - wystarczy ten, który jest w kisielu. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytrtny, mąkę i kisiel. Zagniatamy ręcznie. Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce ok pół godziny. Odrywamy z ciasta po kawałku i formujemy rogaliki. Górną część rogalika otaczamy w pudrze. Cisteczka pieczemy w 180 stopniach ok. 15-20 minut, aż będą lekko rumiane. Długość pieczenia zależy od wielkości rogalików. Z tej porcji wyszło mi 21 sztuk rogalików o długości 5cm