Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladę można zastąpić marmoladą, owocami, budyniem itd.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Do roztartych drożdży dodać łyżkę cukru, śmietanę, 2 jaja i wszystko dokładnie wymieszać.
Mąkę posiekać z margaryną, wlać roztopione drożdże i zarobić ciasto.
Gdy ciasto będzie już gotowe, podzielić go na 4 części. Każdą z części rozwałkować na koło i podzielić promieniście na 8 trójkątów. Przed zwinięciem rogalika włożyć do środka 2 kostki mlecznej czekolady.
Rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut. Lekko ostudzone należy polać lukrem (przygotowanym z cukru pudru, mleka i cytryny), polewą czekoladową lub po prostu cukrem pudrem.
Smacznego!