Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladę można zastąpić marmoladą, owocami, budyniem itd.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12447
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4726
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 72
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12447
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4726
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 72
Składniki
Do roztartych drożdży dodać łyżkę cukru, śmietanę, 2 jaja i wszystko dokładnie wymieszać.
Mąkę posiekać z margaryną, wlać roztopione drożdże i zarobić ciasto.
Gdy ciasto będzie już gotowe, podzielić go na 4 części. Każdą z części rozwałkować na koło i podzielić promieniście na 8 trójkątów. Przed zwinięciem rogalika włożyć do środka 2 kostki mlecznej czekolady.
Rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut. Lekko ostudzone należy polać lukrem (przygotowanym z cukru pudru, mleka i cytryny), polewą czekoladową lub po prostu cukrem pudrem.
Smacznego!