Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladę można zastąpić marmoladą, owocami, budyniem itd.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17326
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3707
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 122
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 171
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17326
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3707
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 122
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 171
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 104
Składniki
Do roztartych drożdży dodać łyżkę cukru, śmietanę, 2 jaja i wszystko dokładnie wymieszać.
Mąkę posiekać z margaryną, wlać roztopione drożdże i zarobić ciasto.
Gdy ciasto będzie już gotowe, podzielić go na 4 części. Każdą z części rozwałkować na koło i podzielić promieniście na 8 trójkątów. Przed zwinięciem rogalika włożyć do środka 2 kostki mlecznej czekolady.
Rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut. Lekko ostudzone należy polać lukrem (przygotowanym z cukru pudru, mleka i cytryny), polewą czekoladową lub po prostu cukrem pudrem.
Smacznego!