Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do greckich szaszłyków, gyrosu czy do chili con carne. Można je piec w piekarniku lub na patelni.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7185
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154879
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1053
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 491
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7185
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154879
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1053
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 491
Składniki
Do ciepłej wody dodać drożdże, rozpuścić je i poczekać około 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, przyprawy i czosnek. Wlać wodę z drożdżami i wyrobić dokładnie ciasto (około 10 minut). Pod koniec wyrabiania dodać oliwę.
Odstawić ciasto na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na 8 kawałków, uformować kuleczki i zostawić na około 15 – 20 minut, aby podrosły. Po tym czasie rozwałkować.
Chlebki piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez 10 minut albo na rozgrzanej suchej patelni z obu stron.