Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do greckich szaszłyków, gyrosu czy do chili con carne. Można je piec w piekarniku lub na patelni.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8484
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6903
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4713
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327324
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8484
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6903
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4713
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327324
Składniki
Do ciepłej wody dodać drożdże, rozpuścić je i poczekać około 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, przyprawy i czosnek. Wlać wodę z drożdżami i wyrobić dokładnie ciasto (około 10 minut). Pod koniec wyrabiania dodać oliwę.
Odstawić ciasto na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na 8 kawałków, uformować kuleczki i zostawić na około 15 – 20 minut, aby podrosły. Po tym czasie rozwałkować.
Chlebki piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez 10 minut albo na rozgrzanej suchej patelni z obu stron.