Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do greckich szaszłyków, gyrosu czy do chili con carne. Można je piec w piekarniku lub na patelni.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Do ciepłej wody dodać drożdże, rozpuścić je i poczekać około 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, przyprawy i czosnek. Wlać wodę z drożdżami i wyrobić dokładnie ciasto (około 10 minut). Pod koniec wyrabiania dodać oliwę.
Odstawić ciasto na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na 8 kawałków, uformować kuleczki i zostawić na około 15 – 20 minut, aby podrosły. Po tym czasie rozwałkować.
Chlebki piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez 10 minut albo na rozgrzanej suchej patelni z obu stron.