Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do greckich szaszłyków, gyrosu czy do chili con carne. Można je piec w piekarniku lub na patelni.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18043
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18043
Składniki
Do ciepłej wody dodać drożdże, rozpuścić je i poczekać około 10 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, przyprawy i czosnek. Wlać wodę z drożdżami i wyrobić dokładnie ciasto (około 10 minut). Pod koniec wyrabiania dodać oliwę.
Odstawić ciasto na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzielić na 8 kawałków, uformować kuleczki i zostawić na około 15 – 20 minut, aby podrosły. Po tym czasie rozwałkować.
Chlebki piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez 10 minut albo na rozgrzanej suchej patelni z obu stron.