Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z mąki pszennej.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 719
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 719
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
drożdże z cukrem i łyżką mleka (lub wody) rozcieramy zostawiamy na 10 minut do maki dodajemy rozczyn drożdży pozostałe mleko (lub wodę) sól olej wyrabiamy ciasto na lśniącą kule pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi objętość ciasto wałkujemy wycinamy szklanką bułeczki pieczemy w 190 st około 40 minut Przepis na 2 bułki