Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z mąki pszennej.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 302
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 302
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Składniki
drożdże z cukrem i łyżką mleka (lub wody) rozcieramy zostawiamy na 10 minut do maki dodajemy rozczyn drożdży pozostałe mleko (lub wodę) sól olej wyrabiamy ciasto na lśniącą kule pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi objętość ciasto wałkujemy wycinamy szklanką bułeczki pieczemy w 190 st około 40 minut Przepis na 2 bułki