Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe kajzerki – pyszne chrupiące bułeczki, łatwe w przygotowaniu. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84915
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2218
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9789
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3546
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6893
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84915
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2218
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9789
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3546
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6893
Składniki
• Do letniej wody dodajemy drożdże oraz cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut • Pozostałe składniki oraz zaczyn drożdżowy przekładamy do misy i wyrabiamy około 7 minut, następnie odstawiamy na 10 minut i ponownie wyrabiamy 7 minut • Ciasto przekładamy do misy wysmarowanej olejem i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
• Po tym czasie ciasto dzielimy na równe części i formujemy bułeczki, które następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 45 minut • Pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra i dół) przez 25 minut