Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-03-2020
Przepyszny chlebek przypominający pieczywo robione przez moją babcię.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8624
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7182
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327797
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8624
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7182
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327797
Składniki
Do miski wlej wodę, rozkrusz drożdże, dodaj miód i wymieszaj. Wsyp mąki, dodaj sól, ewentualnie ziarna lub nasiona i wymieszaj mikserem z hakami lub łyżką. Wyrób ręcznie przez 5-10 min. Uformuj kulę, włóż do miski i przykryj folią spożywczą, odstaw na 3 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie dodaj olej i wyrób przez kilka minut. Dno naczynia w którym będziesz piec chleb posyp mąką (naczynie żaroodporne lub blacha z piekarnika). Ciasto uformowane w kulę ułóż w naczyniu i posyp z wierzchu mąką. Przykryj folią spożywczą i odstaw na 30 min do wyrośnięcia. Wstaw do zimnego piekarnika i nagrzewaj do 200°C. Piecz przez 50-60 min.