Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb zrobiony z mieszanki mąki ryżowej, kukurydzianej i ziemniaczanej z dodatkiem płatków owsianych.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 378
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2478
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1745
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 5639
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 378
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2478
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1745
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 5639
Składniki
Mąki ryżową, ziemniaczaną i kukurydzianą wsypujemy do miski razem z płatkami owsianymi, solą oraz drożdżami.
Mieszamy i dolewamy wodę z octem. Dokładnie mieszamy i dolewamy oliwę. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podrośnie wówczas przekładamy je do dwóch małych keksówek wysmarowanych olejem. Wierzch można posypać kminkiem. Tak wypełnione foremki odkładamy do wyrośnięcia.
Podrośnięte chlebki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 250'C i od razu zmniejszamy temperaturę do 200'C i ustawimy grzanie piekarnika na góra i dół bez termoobiegu. Chlebek pieczemy około 40-45 minut. Po upieczeniu chleb studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))