Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 262
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 982
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 268
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 262
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 982
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 268
Składniki
Pokrojony w kostkę boczek smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się. Do takich zarumienionych skwarek dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę i dodajemy przyprawy do smaku. Smażymy aż cebula ładnie się zeszkli. Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy używać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd... Smacznego !!!