Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką to świetna propozycja na podwieczorek do szklanki mleka. Smacznego.
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 75
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 58
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 265
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 170
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 75
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 58
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 265
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 170
Składniki
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier, cukier waniliowy i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy. Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach. Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)