Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z truskawkami i kruszonką to świetna propozycja na kolacje. Polecam wypróbowanie przepisu.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85128
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2413
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3843
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7039
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85128
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2413
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3843
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7039
Składniki
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kuleczkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożona papierem do pieczenia i spłaszczamy. Truskawki kroimy na pół i układamy na ciasto. Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy po truskawkach. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)