Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta do wykonania, puszysta i miękka, pyszna......
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 955
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 147
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 197
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 797
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 955
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 147
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 197
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 797
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z solą, dodać drożdże i ponownie wymieszać. Następnie wlać wodę i oliwę, wymieszać dużą łyżką do połączenia składników (ciasto powinno być dość luźne). Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie ciasto należy złożyć, naciągając jego boki i składając na przeciwną stronę miski. Proces składania powtórzyć 3-4 razy co pół godziny.
Po ostatnim skladaniu ciasto przełożyć do obficie wysmarowanej oliwą formy o wymiarach 25x35 cm. I odstawić na kolejne pół godziny. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Po końcowym wyrastaniu ciasto skropić oliwą i opuszkami palców zrobić w cieście dołeczki. Na wierzchu ułożyć oliwki, posypać posiekanym rozmarynem. Piec przez około 20 minut.