Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta do wykonania, puszysta i miękka, pyszna......
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 148
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 38
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 148
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 38
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z solą, dodać drożdże i ponownie wymieszać. Następnie wlać wodę i oliwę, wymieszać dużą łyżką do połączenia składników (ciasto powinno być dość luźne). Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie ciasto należy złożyć, naciągając jego boki i składając na przeciwną stronę miski. Proces składania powtórzyć 3-4 razy co pół godziny.
Po ostatnim skladaniu ciasto przełożyć do obficie wysmarowanej oliwą formy o wymiarach 25x35 cm. I odstawić na kolejne pół godziny. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Po końcowym wyrastaniu ciasto skropić oliwą i opuszkami palców zrobić w cieście dołeczki. Na wierzchu ułożyć oliwki, posypać posiekanym rozmarynem. Piec przez około 20 minut.