Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta do wykonania, puszysta i miękka, pyszna......
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 12276
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1618
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 12276
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1618
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z solą, dodać drożdże i ponownie wymieszać. Następnie wlać wodę i oliwę, wymieszać dużą łyżką do połączenia składników (ciasto powinno być dość luźne). Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie ciasto należy złożyć, naciągając jego boki i składając na przeciwną stronę miski. Proces składania powtórzyć 3-4 razy co pół godziny.
Po ostatnim skladaniu ciasto przełożyć do obficie wysmarowanej oliwą formy o wymiarach 25x35 cm. I odstawić na kolejne pół godziny. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Po końcowym wyrastaniu ciasto skropić oliwą i opuszkami palców zrobić w cieście dołeczki. Na wierzchu ułożyć oliwki, posypać posiekanym rozmarynem. Piec przez około 20 minut.