Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe, domowe bułeczki. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 887
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 887
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Składniki
Obie mąki, drożdże, cukier i sól umieścić w misce. Wymieszać. Wlać wodę i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut, aż przestanie się kleić i zacznie odchodzić od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na minimum godzinę. Po tym czasie ciasto wyłożyć na blat. Uformować wałek. Podzielić na osiem równych części. Z każdej części uformować podłużną bułeczkę. Bułki kłaść na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Przykryć je ściereczką, aby wyrosły. Na to potrzeba jeszcze jednej godziny. Przed pieczeniem każą bułkę posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 30 minut. Po tym czasie dodatkowo przewróciłam bułki i dopiekłam przez 5 minut od spodu.