Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i smaczny, polecam :)
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10457
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4486
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1002
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7927
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 243
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10457
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4486
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1002
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7927
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 243
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 218
Składniki
Kaszę wypłukać, dodać sól i wodę. Gotować ją kilka minut, aby była al dente. Jeśli zajdzie potrzeba i trzeba dodać pod koniec gotowania wodę, dolewamy ją. Kasza ma być mokra, ale nie powinna we wodzie pływać. Przykrywamy ją i odstawiamy na 8 godzin. Następnie należy wsypać ziarna. Po dosypaniu ziaren masę mieszamy i ponownie odstawiamy, już tylko na pół godziny. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Chleb wkładamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy 70 minut Smacznego.