Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i smaczny, polecam :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14858
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8783
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 649
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8284
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14858
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8783
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 649
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8284
Składniki
Kaszę wypłukać, dodać sól i wodę. Gotować ją kilka minut, aby była al dente. Jeśli zajdzie potrzeba i trzeba dodać pod koniec gotowania wodę, dolewamy ją. Kasza ma być mokra, ale nie powinna we wodzie pływać. Przykrywamy ją i odstawiamy na 8 godzin. Następnie należy wsypać ziarna. Po dosypaniu ziaren masę mieszamy i ponownie odstawiamy, już tylko na pół godziny. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Chleb wkładamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy 70 minut Smacznego.