Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i smaczny, polecam :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15634
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6355
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15634
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6355
Składniki
Kaszę wypłukać, dodać sól i wodę. Gotować ją kilka minut, aby była al dente. Jeśli zajdzie potrzeba i trzeba dodać pod koniec gotowania wodę, dolewamy ją. Kasza ma być mokra, ale nie powinna we wodzie pływać. Przykrywamy ją i odstawiamy na 8 godzin. Następnie należy wsypać ziarna. Po dosypaniu ziaren masę mieszamy i ponownie odstawiamy, już tylko na pół godziny. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Chleb wkładamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy 70 minut Smacznego.