Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna przekąska na jesienne popołudnie. Jabłka, orzechy i cynamon - kwintesencja jesiennego smaku:)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6986
Polecam.
Odsłon: 136
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5314
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2474
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6986
Polecam.
Odsłon: 136
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5314
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2474
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę na ciasto nasmaruj odrobiną masła i oprósz mąką.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, stewię Natusweet i wymieszaj. Następnie dodać starte jabłka i posiekane orzechy.
W drugim naczyniu wymieszaj mleko, jajka i olej. Połącz obie mieszaniny, wymieszaj i przełóż ciasto do wysmarowanej formy.
Piecz chlebek przez około 45 minut, aż się zarumieni i wyrośnie. Po wyjęciu z piekarnika niech ciasto chwilę ostygnie.