Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna przekąska na jesienne popołudnie. Jabłka, orzechy i cynamon - kwintesencja jesiennego smaku:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę na ciasto nasmaruj odrobiną masła i oprósz mąką.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, stewię Natusweet i wymieszaj. Następnie dodać starte jabłka i posiekane orzechy.
W drugim naczyniu wymieszaj mleko, jajka i olej. Połącz obie mieszaniny, wymieszaj i przełóż ciasto do wysmarowanej formy.
Piecz chlebek przez około 45 minut, aż się zarumieni i wyrośnie. Po wyjęciu z piekarnika niech ciasto chwilę ostygnie.