Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna przekąska na jesienne popołudnie. Jabłka, orzechy i cynamon - kwintesencja jesiennego smaku:)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2078
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3306
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2438
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2078
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3306
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2438
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę na ciasto nasmaruj odrobiną masła i oprósz mąką.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, stewię Natusweet i wymieszaj. Następnie dodać starte jabłka i posiekane orzechy.
W drugim naczyniu wymieszaj mleko, jajka i olej. Połącz obie mieszaniny, wymieszaj i przełóż ciasto do wysmarowanej formy.
Piecz chlebek przez około 45 minut, aż się zarumieni i wyrośnie. Po wyjęciu z piekarnika niech ciasto chwilę ostygnie.