Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas może zrobić sobie drożdże w 12 godz. a potem upiec pyszny chleb lub pizzę. Te drożdże są idealne na takie wypieki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 757
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5387
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17600
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 757
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5387
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17600
Składniki
Do miseczki wlewamy piwo ,następnie wsypujemy cukier , mieszamy i dodajemy mąkę i dokładnie to wszystko mieszamy.
Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na całą noc( 12 godz.) w ciepłe miejsce bez przeciągów.
Tak wyglądają po 12 godz. Takie drożdże odpowiadają 70 g świeżych drożdży i nadają się do zrobienia chleba czy pizzy z 1 kg mąki. UWAGA Te drożdże nie mają takiej mocy ,aby zrobić z nich ciasto drożdżowe z jajkami lub z wieloma składnikami. Te drożdże po 12 godz. są gotowe ,aby połączyć je z mąką na chleb lub pizzę. Zapraszam na filmik