Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas może zrobić sobie drożdże w 12 godz. a potem upiec pyszny chleb lub pizzę. Te drożdże są idealne na takie wypieki.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Do miseczki wlewamy piwo ,następnie wsypujemy cukier , mieszamy i dodajemy mąkę i dokładnie to wszystko mieszamy.
Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na całą noc( 12 godz.) w ciepłe miejsce bez przeciągów.
Tak wyglądają po 12 godz. Takie drożdże odpowiadają 70 g świeżych drożdży i nadają się do zrobienia chleba czy pizzy z 1 kg mąki. UWAGA Te drożdże nie mają takiej mocy ,aby zrobić z nich ciasto drożdżowe z jajkami lub z wieloma składnikami. Te drożdże po 12 godz. są gotowe ,aby połączyć je z mąką na chleb lub pizzę. Zapraszam na filmik