Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, że kiedyś będąc w Stanach ktoś pokazał mi jak zrobić kanapkę tostową bez użycia tostera.
Patelnia, nóż i deska do krojenia
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 1598
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2394
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 139
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 2766
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1986
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 1598
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2394
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 139
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 2766
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1986
Składniki
Obydwie kromki chleba smarujemy cienko masłem z obu stron.
Na jedną kromkę kładziemy ser, następnie plasterki pomidora i cebulę w plastrach lub szczypior.
Przykrywamy kilkoma plasterkami wędliny (u mnie szynka z kurczaka) i przykrywany drugą kromką chleba pokrytą sosem Sriracha.
Smażymy na patelni z obu stron aż chleb się zrumieni. Propozycja ta nadaje się na śniadanie lub kolację albo jako przekąska.