Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, że kiedyś będąc w Stanach ktoś pokazał mi jak zrobić kanapkę tostową bez użycia tostera.
Patelnia, nóż i deska do krojenia
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15708
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4734
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15708
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4734
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Składniki
Obydwie kromki chleba smarujemy cienko masłem z obu stron.
Na jedną kromkę kładziemy ser, następnie plasterki pomidora i cebulę w plastrach lub szczypior.
Przykrywamy kilkoma plasterkami wędliny (u mnie szynka z kurczaka) i przykrywany drugą kromką chleba pokrytą sosem Sriracha.
Smażymy na patelni z obu stron aż chleb się zrumieni. Propozycja ta nadaje się na śniadanie lub kolację albo jako przekąska.