Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem ketchupu nadziane kurczakiem i letnimi warzywami. Polecam.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4598
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 19
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4598
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 19
Składniki
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 30 minut. Farsz; Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Cukinię i cebulę obieramy. Warzywa kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, rozgrzewamy. Wrzucamy mięso i warzywa. Przyprawiamy i smażymy około 10 minut. Lekko studzimy. Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi formując kulkę. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)