Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem ketchupu nadziane kurczakiem i letnimi warzywami. Polecam.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 1982
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1229
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3856
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 1982
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1229
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3856
Składniki
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 30 minut. Farsz; Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Cukinię i cebulę obieramy. Warzywa kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, rozgrzewamy. Wrzucamy mięso i warzywa. Przyprawiamy i smażymy około 10 minut. Lekko studzimy. Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi formując kulkę. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)