Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1076
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6234
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1076
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6234
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z startym serem i miękkim masłem. Możemy ewentualnie dodać odrobinę przypraw do uzyskanej masy. Soli unikamy bo sam ser doda nam odpowiednią słoność.
Białka ubijamy z proszkiem do pieczenia na gęstą pianę. Mieszamy ją delikatnie z masą serową. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celcjusza (góra-dół).
Na blachę piekarnikową rozkładamy papier do pieczenia. Łyżką układamy na blasze 4 sztuki masy w formie placka i pieczemy w piekarniku przez 20 minut.
Po ostygnięciu placki keto są gotowe do użycia na przykład do kanapek na śniadanie. Placki można przechowywać w lodówce i nadają się do spożycia jeszcze przez kilka dni. Po więcej przepisów zapraszam na blog. Link pod wpisem.