Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 42
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1591
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 42
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1591
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z startym serem i miękkim masłem. Możemy ewentualnie dodać odrobinę przypraw do uzyskanej masy. Soli unikamy bo sam ser doda nam odpowiednią słoność.
Białka ubijamy z proszkiem do pieczenia na gęstą pianę. Mieszamy ją delikatnie z masą serową. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celcjusza (góra-dół).
Na blachę piekarnikową rozkładamy papier do pieczenia. Łyżką układamy na blasze 4 sztuki masy w formie placka i pieczemy w piekarniku przez 20 minut.
Po ostygnięciu placki keto są gotowe do użycia na przykład do kanapek na śniadanie. Placki można przechowywać w lodówce i nadają się do spożycia jeszcze przez kilka dni. Po więcej przepisów zapraszam na blog. Link pod wpisem.