Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Comiesięczne wietrzenie lodówki :). Smażone kotlety wieprzowe, mielone. Możemy je zajadać z chlebem lub z ziemniakami i surówką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421443
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2076
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421443
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2076
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego :)