Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne rogaliki, wszystkim smakują.
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i masło, wyłożyć na stolnicę i posiekać. Ser pokruszyć widelcem . Jajka żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów na stolnicy.
Zagnieść ciasto w miarę szybko aby składniki się połączyły, nie gnieść zbyt długo , gdyż rogaliki mogłyby być twarde.
Ciasto podzielić na 4 części każdą rozwałkować, podzielić na 8 części , nałożyć marmoladę.
Uformować rogaliki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia układać rogaliki. Białka roztrzepać , posmarować rogaliki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić rogaliki , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Delikatne i kruche rogaliki drożdżowe z pysznym czekoladowym kremem.
Odsłon: 10100
Przepis dnia
Przepis na pysznie kruche rogaliki z 3 składników.
Odsłon: 69155
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 6
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 53
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 448
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 365
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 6
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 53
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 448
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 365
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i masło, wyłożyć na stolnicę i posiekać. Ser pokruszyć widelcem . Jajka żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów na stolnicy.
Zagnieść ciasto w miarę szybko aby składniki się połączyły, nie gnieść zbyt długo , gdyż rogaliki mogłyby być twarde.
Ciasto podzielić na 4 części każdą rozwałkować, podzielić na 8 części , nałożyć marmoladę.
Uformować rogaliki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia układać rogaliki. Białka roztrzepać , posmarować rogaliki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić rogaliki , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 48
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2811