Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne rogaliki, wszystkim smakują.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1970
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2547
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 515
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52627
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 585
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1970
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2547
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 515
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52627
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 585
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i masło, wyłożyć na stolnicę i posiekać. Ser pokruszyć widelcem . Jajka żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów na stolnicy.
Zagnieść ciasto w miarę szybko aby składniki się połączyły, nie gnieść zbyt długo , gdyż rogaliki mogłyby być twarde.
Ciasto podzielić na 4 części każdą rozwałkować, podzielić na 8 części , nałożyć marmoladę.
Uformować rogaliki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia układać rogaliki. Białka roztrzepać , posmarować rogaliki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić rogaliki , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.