Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne rogaliki, wszystkim smakują.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 116
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7532
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 116
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7532
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i masło, wyłożyć na stolnicę i posiekać. Ser pokruszyć widelcem . Jajka żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów na stolnicy.
Zagnieść ciasto w miarę szybko aby składniki się połączyły, nie gnieść zbyt długo , gdyż rogaliki mogłyby być twarde.
Ciasto podzielić na 4 części każdą rozwałkować, podzielić na 8 części , nałożyć marmoladę.
Uformować rogaliki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia układać rogaliki. Białka roztrzepać , posmarować rogaliki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić rogaliki , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.