Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne rogaliki, wszystkim smakują.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 496
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2722
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 496
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2722
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i masło, wyłożyć na stolnicę i posiekać. Ser pokruszyć widelcem . Jajka żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów na stolnicy.
Zagnieść ciasto w miarę szybko aby składniki się połączyły, nie gnieść zbyt długo , gdyż rogaliki mogłyby być twarde.
Ciasto podzielić na 4 części każdą rozwałkować, podzielić na 8 części , nałożyć marmoladę.
Uformować rogaliki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia układać rogaliki. Białka roztrzepać , posmarować rogaliki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić rogaliki , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.