Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne rogaliki, wszystkim smakują.
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 855
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 19
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1059
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 855
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 19
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1059
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i masło, wyłożyć na stolnicę i posiekać. Ser pokruszyć widelcem . Jajka żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów na stolnicy.
Zagnieść ciasto w miarę szybko aby składniki się połączyły, nie gnieść zbyt długo , gdyż rogaliki mogłyby być twarde.
Ciasto podzielić na 4 części każdą rozwałkować, podzielić na 8 części , nałożyć marmoladę.
Uformować rogaliki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia układać rogaliki. Białka roztrzepać , posmarować rogaliki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić rogaliki , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.