Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Szybko i smacznie.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1179
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31203
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3630
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4588
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1179
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31203
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3630
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4588
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8120
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kostkę czosnek. Dodać pokrojone w centymetrowe kawałki kabanosy i chwilę dusić na wolnym ogniu. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone w mniejsze kawałki kurki. Jeśli małe grzybki można nie kroić. Następnie dodać papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojone w grubą kostkę i pomidory pozbawione skórki też pokrojone na mniejsze kawałki. Na koniec dodać pokrojoną w grubą kostkę cukinię i wszystko dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu. Dodać pól szklanki albo więcej gorącej wody. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać przyprawy - oregano, słodką paprykę, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, natkę pietruszki i sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić. Podać z makaronem. Smacznego.