Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny eksperyment z pieczywem. Tym razem upiekłam bagietki z olejem sezamowym i sezamem na wierzchu.
Nóż, małe naczynia na mleko oraz na sezam, miska, blacha do pieczenia, pędzelek kuchenny, waga miarka do wodysezam
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2287
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2287
Składniki
Podzielić ciasto na 3 części niekoniecznie równe i "złożyć"wzdłuż tak jak byśmy składali pościel dokładnie zlepiając brzegi. Robimy tak trzykrotnie.
Następnie rolujemy ciasto , nacinamy ostrym nożem ukośnie kilka razy lub raz podłużnie
Smarujemy powierzchnię bagietek pędzelkiem kuchennym, po czym posypujemy sezamem.
Przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i znów odstawiamy na 20 minut pod przykryciem.
Po 20 minutach wstawiamy do piekarnika na opcję góra -dół i pieczemy 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza
Pieczywo smakuje ze wszystkim. Życzę smacznego
Do miski wsypać suche składniki, następnie olej sezamowy.
Do suchych składników dolewać stopniowo wodę i gnieść przez 10 minut.
Odstawić do wyrośnięcia na godzinę pod przykryciem.
Złożyć w "kopertę" po godzinie i ponownie przykryć, wstawić do lodówki na 12-24 godziny.
Następnego dnia pozwalamy "wyjść" ciastu z miski na posypaną mąką powierzchnię