Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne angielskie bułeczki.... bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzooo smakowite:)))
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Mąke mieszamy z cukrem, margaryną, proszkiem i solą w misce. Dodajemy rodzynki. Jajka mieszamy z mlekiem -zostawiamy odrobine tej mieszanki jajkowo-mlecznej do posmarowania wierzchu bułeczek przed pieczeniem, a resztę wlewamy do miski z mąką i wyrabiamy ciasto.
Gotowe ciasto wykładamy na stolnice i rozwałkujemy na grubość ok 1,5 cm, wycinamy okrągłe bułeczki. Przed pieczeniem każdą bułeczke smarujemy pozostawionym wcześniej jajkiem z mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach przez 10 min aż wierzch się zezłoci.
Po ostudzeniu kroimy bułeczki na pół i smarujemy dżem truskawkowy:)) można je jeść rownież z innymi dżemami lub same bez niczego bo też wspaniale smakują zwłaszcza jak są jeszcze cieplutkie:)) SMACZNEGO
PS. Z tej porcji wychodzi ok. 25 bułeczek.