Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne angielskie bułeczki.... bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzooo smakowite:)))
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3306
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 217
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3306
Składniki
Mąke mieszamy z cukrem, margaryną, proszkiem i solą w misce. Dodajemy rodzynki. Jajka mieszamy z mlekiem -zostawiamy odrobine tej mieszanki jajkowo-mlecznej do posmarowania wierzchu bułeczek przed pieczeniem, a resztę wlewamy do miski z mąką i wyrabiamy ciasto.
Gotowe ciasto wykładamy na stolnice i rozwałkujemy na grubość ok 1,5 cm, wycinamy okrągłe bułeczki. Przed pieczeniem każdą bułeczke smarujemy pozostawionym wcześniej jajkiem z mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach przez 10 min aż wierzch się zezłoci.
Po ostudzeniu kroimy bułeczki na pół i smarujemy dżem truskawkowy:)) można je jeść rownież z innymi dżemami lub same bez niczego bo też wspaniale smakują zwłaszcza jak są jeszcze cieplutkie:)) SMACZNEGO
PS. Z tej porcji wychodzi ok. 25 bułeczek.