Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy jest chlebek własnej roboty.Ja uwielbiam jeszcze cieplutki posmarowany masłem.PYYYCHA
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie z dodatkiem 2 lyżek mąki.Odstawic na ok 10 min w cieple miejsce. W misce wymieszaj wszystkie składniki(pozostałą mąke,cukier,olej,sól i reszte wody) i zalac je rozczynem z drożdzy. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było śladów mąki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min.. Piec w temp. 180 st. przez 45-50 min, aż skórka będzie złota. .
Do ciasta można dodac tagże słonecznik,siemie lniane,otręby,czy co kto lubi.Będzie pyszne
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
Pieczywo
Jak upiec smaczny chleb pszenny z ziarnami na drożdżach
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1304
Chleb kminkowy
Chleb kminkowy to świetna propozycja dla osób ceniących domowe pieczywo bez d...
Odsłon: 4086