Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy jest chlebek własnej roboty.Ja uwielbiam jeszcze cieplutki posmarowany masłem.PYYYCHA
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7763
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2937
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7763
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2937
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie z dodatkiem 2 lyżek mąki.Odstawic na ok 10 min w cieple miejsce. W misce wymieszaj wszystkie składniki(pozostałą mąke,cukier,olej,sól i reszte wody) i zalac je rozczynem z drożdzy. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było śladów mąki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min.. Piec w temp. 180 st. przez 45-50 min, aż skórka będzie złota. .
Do ciasta można dodac tagże słonecznik,siemie lniane,otręby,czy co kto lubi.Będzie pyszne