Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy jest chlebek własnej roboty.Ja uwielbiam jeszcze cieplutki posmarowany masłem.PYYYCHA
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425212
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10743
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425212
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10743
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie z dodatkiem 2 lyżek mąki.Odstawic na ok 10 min w cieple miejsce. W misce wymieszaj wszystkie składniki(pozostałą mąke,cukier,olej,sól i reszte wody) i zalac je rozczynem z drożdzy. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było śladów mąki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min.. Piec w temp. 180 st. przez 45-50 min, aż skórka będzie złota. .
Do ciasta można dodac tagże słonecznik,siemie lniane,otręby,czy co kto lubi.Będzie pyszne