Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy jest chlebek własnej roboty.Ja uwielbiam jeszcze cieplutki posmarowany masłem.PYYYCHA
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7581
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2644
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7581
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2644
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie z dodatkiem 2 lyżek mąki.Odstawic na ok 10 min w cieple miejsce. W misce wymieszaj wszystkie składniki(pozostałą mąke,cukier,olej,sól i reszte wody) i zalac je rozczynem z drożdzy. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było śladów mąki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min.. Piec w temp. 180 st. przez 45-50 min, aż skórka będzie złota. .
Do ciasta można dodac tagże słonecznik,siemie lniane,otręby,czy co kto lubi.Będzie pyszne