Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką i odstawić je do lodówki do wyrośnięcia. I to wszystko, żeby móc się cieszyć przepysznym świeżym pieczywem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Składniki
Do naczynia wlej wodę, wsyp drożdże, cukier i wymieszaj do rozpuszczenia. Dodaj mąkę, sól i wymieszaj łyżką. Przykryj naczynie pokrywką i wstaw do lodówki na 12-24 godz. Po upływie tego czasu foremkę wysmaruj olejem i oprósz mąką a następnie przełóż do niej ciasto. Przykryj foliową reklamówką i odstaw na ok. 3 godziny do wyrośnięcia. Włóż do piekarnika nagrzanego do 230°C i piecz przez 15 min, następnie zmniejsz temp. do 200°C i piecz kolejne 15 min. Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do ostygnięcia.