Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy domowy chlebek z którym poradzi sobie nawet początkujący kucharz-piekarz :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326686
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12121
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16992
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326686
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12121
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16992
Składniki
Rozpoczynamy od zaczynu: drożdże rozkruszyć, zasypać cukrem, zalać połową wody i odstawić na 15 min.
W tym czasie do miski wsypać mąki, sól, płatki, słonecznik, dynię i siemię lniane - wymieszać. Po 15 minutach do zaczynu wsypujemy resztę składników oraz pozostałą wodę. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub kaszą manną, przekładamy ciasto i odstawiamy przykryte ściereczką na około godzinę.
Po tym czasie wstawiamy wyrośnięty chleb do zimnego piekarnika, nastawionego na 200 stopni i pieczemy przez ok. 1 godz. Smacznego :)