Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy domowy chlebek z którym poradzi sobie nawet początkujący kucharz-piekarz :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Składniki
Rozpoczynamy od zaczynu: drożdże rozkruszyć, zasypać cukrem, zalać połową wody i odstawić na 15 min.
W tym czasie do miski wsypać mąki, sól, płatki, słonecznik, dynię i siemię lniane - wymieszać. Po 15 minutach do zaczynu wsypujemy resztę składników oraz pozostałą wodę. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub kaszą manną, przekładamy ciasto i odstawiamy przykryte ściereczką na około godzinę.
Po tym czasie wstawiamy wyrośnięty chleb do zimnego piekarnika, nastawionego na 200 stopni i pieczemy przez ok. 1 godz. Smacznego :)