Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowy chlebuś, a jeszcze lepiej, jak jest mało wymagający :-) Ten w zasadzie wymaga tylko dobrego wymieszania w misce, a potem to już żyje swoim życiem, jest banalnie prosty do wykonania i bardzo smaczny. Polecam, bo warto.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8582
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17389
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8582
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17389
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie i wymieszać dokładnie w misce z resztą składników. Ciasto ma być lekkie i klejące. Miskę przykryć folią i odstawić na noc do wyrośnięcia. Następnego dnia rano ciasto kilka razy poprzekładać plastikową łopatką aż zacznie odchodzić od miski, dalej będzie się lepić do rąk. Nagrzać piekarnik do 230 stopni razem z brytfanką lub innym naczyniem do pieczenia chleba. Ciasto przełożyć do ciepłego naczynia, przykryć pokrywą i piec przez 15-20 minut. Następnie zdjąć pokrywę, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez kolejne 45 minut. Upieczony chleb studzić na kratce.Chlebek jest pyszny i ma chrupiącą skórkę. SMACZNEGO!!!