Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowy chlebuś, a jeszcze lepiej, jak jest mało wymagający :-) Ten w zasadzie wymaga tylko dobrego wymieszania w misce, a potem to już żyje swoim życiem, jest banalnie prosty do wykonania i bardzo smaczny. Polecam, bo warto.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie i wymieszać dokładnie w misce z resztą składników. Ciasto ma być lekkie i klejące. Miskę przykryć folią i odstawić na noc do wyrośnięcia. Następnego dnia rano ciasto kilka razy poprzekładać plastikową łopatką aż zacznie odchodzić od miski, dalej będzie się lepić do rąk. Nagrzać piekarnik do 230 stopni razem z brytfanką lub innym naczyniem do pieczenia chleba. Ciasto przełożyć do ciepłego naczynia, przykryć pokrywą i piec przez 15-20 minut. Następnie zdjąć pokrywę, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez kolejne 45 minut. Upieczony chleb studzić na kratce.Chlebek jest pyszny i ma chrupiącą skórkę. SMACZNEGO!!!