Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowy chlebuś, a jeszcze lepiej, jak jest mało wymagający :-) Ten w zasadzie wymaga tylko dobrego wymieszania w misce, a potem to już żyje swoim życiem, jest banalnie prosty do wykonania i bardzo smaczny. Polecam, bo warto.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14620
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14620
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie i wymieszać dokładnie w misce z resztą składników. Ciasto ma być lekkie i klejące. Miskę przykryć folią i odstawić na noc do wyrośnięcia. Następnego dnia rano ciasto kilka razy poprzekładać plastikową łopatką aż zacznie odchodzić od miski, dalej będzie się lepić do rąk. Nagrzać piekarnik do 230 stopni razem z brytfanką lub innym naczyniem do pieczenia chleba. Ciasto przełożyć do ciepłego naczynia, przykryć pokrywą i piec przez 15-20 minut. Następnie zdjąć pokrywę, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez kolejne 45 minut. Upieczony chleb studzić na kratce.Chlebek jest pyszny i ma chrupiącą skórkę. SMACZNEGO!!!