Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułeczki z mąki orkiszowej z dodatkiem ziaren to najlepsze co możemy zaserwować naszym domownikom na śniadanie ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i rozmieszać z cukrem. Następnie dodać kefir w temp. pokojowej i kilka łyżek mąki pszennej. Wymieszać i ustawić w ciepłym miejscu na ok. 10 min. Do gotowego zaczynu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć i na ok. 60 min. odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z gotowego formować bułeczki (u mnie 16 szt) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Potem posmarować roztrzepanym jajem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!