Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułeczki z mąki orkiszowej z dodatkiem ziaren to najlepsze co możemy zaserwować naszym domownikom na śniadanie ;)
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 18
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10730
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 417
Polecam.
Odsłon: 887
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 18
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10730
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 417
Polecam.
Odsłon: 887
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i rozmieszać z cukrem. Następnie dodać kefir w temp. pokojowej i kilka łyżek mąki pszennej. Wymieszać i ustawić w ciepłym miejscu na ok. 10 min. Do gotowego zaczynu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć i na ok. 60 min. odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z gotowego formować bułeczki (u mnie 16 szt) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Potem posmarować roztrzepanym jajem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!